PANKmART

Pankucsi Márta Weboldala

  
  
geanta piele naturala intoarsa

Látogatók

102217
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Ebben a hónapban
Összesen
75
57
313
1269
102217

Az Ön IP címe: 44.192.47.87
2022-06-25 21:03

A megyei napilapban jelent meg ez az írás, Bujdos Attila írta.

Furmann Dávid (1979–2006) politológus volt. Szerteágazó érdeklődésére jellemző volt, hogy rövid élete alatt számos területen kipróbálta magát: gimnazista barátaival alapította meg a Müttö együttest (hamarosan ez a formációi is fellép Sajósenyén, zenésztársuk emlékére. Gitározni Bányai Kriszta tanította, aki ma az Áll-a-tok-zenekar énekese). 

Választott szakmáján, a társadalomtudományon kívül érdekelte az irodalom, az újságírás is, ebbéli tehetségét a Miskolci Egyetem lapjánál, a MERt-nél mutatta meg. 

Dalszövegeit, verseit, esszéit, politikatudományi tanulmányait, cikkeit a Soul Brother és a Köztes Európa című kötetek tartalmazzák. Az előbbi könyvet a Szoba Kiadó, utóbbit a Bíbor Kiadó adta közre. 

A Furmann Dávid-emlékkoncerten, szombaton Sajósenyén, a Fiatalok Háza előtt az Áll-a-tok együttes lépett fel. 

Furmann Dávid 27 évet élt – ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett a szombati koncert előtt édesanyja, Pankucsi Márta jogász-szociológus, hogy mennyi minden belefért Dávid rövid, mégis teljes életébe. Az ő példáját ajánlotta: az élet egyszeri, megismételhetetlen – használjuk jól az időt, merjük vállalni az életet.

Az emlékkoncertet a Furmann Dávid Alapítvány hirdette meg, a rendezvény szervezésében a sajósenyei önkormányzat és Takács István polgármester nyújtott segítséget.