PANKmART

Pankucsi Márta Weboldala

  
  
geanta piele naturala intoarsa

Látogatók

061618
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Ebben a hónapban
Összesen
70
41
265
500
61618

Az Ön IP címe: 3.85.214.125
2020-07-11 21:54

 

 

Miről szól az életünk?

Mi végre ez az egész? Kik voltunk, kik vagyunk és kivé válhattunk volna? Milyennek választottuk magunkat? És hol tartunk ennek megvalósításában? Mi az, amitől az életünk igazán a saját életünk? Vállalható? Keveset foglalkozunk ezekkel a kérdésekkel, keveset törődünk életünk valódi gondjával. Ritkán beszélünk róla.

Az évfolyamtalálkozó jó alkalom ezek végig gondolására, másokkal megosztására. Szükségünk van rá. Szembesülés és szembesítés. Az önmagukban legbiztosabbnak tűnő embereknek is szüksége van a mások tekintetében való visszatükröződésre. A Jelentős Másik tekintetére. Milyennek látszom abban? A legnagyobb inspiráció az autentikus életre az, ha a szeretett lény szemében olyannak látom magam, amilyenné válni szeretnék.

Önmagunk megválasztása. A világ közös értelmezése. Jelentős Másikká válás. Sűrítetten zajlanak az egyetemi évek alatt. És ennyi év után bele nézni ugyanazokba - az akkor annyira fontos, és talán még ma is kiemelt jelentőséggel bíró - szemekbe. Ráncok? Májfoltok? Én észre sem vettem. Se magamon, se másokon. Csak a tekintetek. Csak azokat kerestem.

És nemcsak a múlt miatt. Most is. Meg azért, mert az álmaim, a céljaim, hátha lehetnek közös álmok, közös célok. Esetleg éppen Veletek. Hol kereshetnék nagyobb eséllyel társakat a világ, az élet jobbá tételére, ha nem azok között, akikkel valamikor közösen értelmeztük azt, ami van, és találtuk ki, fogalmaztuk meg, hogy milyennek szeretnénk?

Én ezért mentem most is boldogan és tele várakozással Pécsre, a találkozónkra. S, ha tehetem, ezért megyek jövőre is. Addig meg keressük egymást: itt, vagy bárhol.