PANKmART

Pankucsi Márta Weboldala

  
  
geanta piele naturala intoarsa

Látogatók

061606
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Ebben a hónapban
Összesen
58
41
253
488
61606

Az Ön IP címe: 3.85.214.125
2020-07-11 20:15

ÉRTÜNK Sajóvámoson

 

Dávidért. Imréért. Édesapámért. Édesanyámért. Értem. Érted. Értünk.

Tennünk kellene valamit. Tehetnénk valamit. Magunkért. Értünk. Hogy jobb legyen az életünk. Azért, hogy igazán éljünk.

 Imre és Dávid nagyon szerettek élni. Élték az életüket. Alakították a világot, alkottak. Szüntelenül társakat kerestek. Társultak.

Ők már nem tehetik. Mi még igen. Alkothatunk, alakíthatunk, társulhatunk. Szerethetjük az életünket, magunkat, társainkat.

Kár lenne elmulasztani. Hiba lenen kihagyni az élet egyszeri, megismételhetetlen, gyönyörű kalandját.

Mégis, milyen sokan végig unatkozzák, végig rettegik, vagy éppen kábultan töltik azt a véges időt, ami rendelkezésükre áll. Amit alakíthatnak, sajátjukká tehetnek.

Tudom, a mai kor nem kedvez mindezeknek. Az idő rabságában élve lótunk-futunk, szüntelenül teszünk-veszünk, folyamatosan igyekszünk-törekszünk. Gondozzuk a tárgyakat, gondoskodunk a körülöttünk lévőkről. Gondokkal küszködünk.

Ebben a világban könnyű megfeledkezni életünk valódi gondjáról, feladatáról. Arról, hogy tegyük a sajátunkká azt az életet, amit élünk. Azzal foglalkozzunk, azt valósítsuk meg, ami számunkra igazán fontos. Keressük meg azokat a társakat és fogjunk össze velük, akikkel támogathatjuk egymást a lehető legjobb önmagunk megvalósításában, a lehető legjobb életünk megélésében. Éljünk együtt azokkal, akiket szeretünk, akik szeretnek.

Olykor azt képzelem, hogy nekem kell élnem azok helyett a szeretteim helyett is, akik már nem élnek. Persze tudom, hogy ezt nem tehetem meg. Mindegyikünk a saját életét élheti, azt kell élnie. Szeretném megélni a saját lehető legjobb életem. Ehhez keresek társakat. Akik szintén alakítani akarják az életüket. Hogy együtt valósíthassuk meg álmainkat, együtt alakíthassuk, tehessük jobbá a világot. Meg benne a magunk életét.

Ezért szeretném elindítani az „ÉRTÜNK” hálózatot. Szeretném, ha minél többen, minél több helyen együtt értelmeznénk a világot, megbeszélnénk, hogy mit változtatnánk rajta, hogy jobb legyen, s aztán neki látnánk a cselekvésnek, hiszen együtt tehetjük a legtöbbet magunkért, értünk.

Az ÉRTÜNK hálózat kiinduló pontja Sajóvámos. Február 27-én 17 órától Sajóvámoson, a Kossuth Közösségi Házban tartjuk az első alkalmat ÉRTÜNK. A programsorozat szervezője Sajóvámos Önkormányzata és a Furmann Dávid Társadalomkutató és Innovációs Központ. Ha van kedved és időd: gyere el. Várlak. Örülök Neked, ha eljössz.